O poveste de iarnă din Transilvania
George H. - fotograf

George H. - fotograf

Despre George

Sunt român 100%, născut în Transilvania, si care întâmplător, și-a petrecut copilăria în Carpații Occidentali. Am devenit un fotograf pasionat în timpul muncii mele ca arheolog în România, din necesitatea de a documenta săpăturile arheologice. În acest moment, trăiesc în Olanda, unde fac un masterat în arte și patrimoniu. Sfera mea de interes constă în zona peisajului cultural acolo unde se formează și se manifestă identitatea noastră. Ca o persoană care călătorește și trăiește în străinătate, explorez alte culturi fiind în același timp indiscret despre identitatea mea românească. O parte din acest lucru se face prin intermediul fotografiei.


Ciobanul Radu - George H. ©

Ciobanul Radu - George H. ©

ACESTA E RADU

"Hei, te-ai intors la munte. Să vii să vezi și oile mele. Am și niște câini grozavi acuma. Se bat cu urșii, fără glumă."

Radu este un cioban și un fel de rudă de a mea. Se zvonește la munte că am fi rude după bunicul meu. Dar bunicul nu e foarte sigur de asta. De data asta l-am întâlnit în centrul satului în ziua lunii cand are loc și un târg.


Ciobanul Radu hrănind turma - George H. ©

Ciobanul Radu hrănind turma - George H. ©

VIAȚA LA MUNTE

Îi promisesem că mă duc în vizită și într-o seară am ajuns la el. Câinii lui sunt buni, m-au auzit de la un kilometru. A trebuit să-i întâmpin pe ei mai întâi apoi am fost condus în curtea lui Radu.

Aici, avea grijă de turma lui, le hranea. Cum iarna nu este iarbă pentru animale, le dădea fân uscat pregătit din vara. Fânul se arunca pe jos, dar numai acolo unde e zăpadă și nu pe uscat.


Legătură - George H. ©

Legătură - George H. ©

IARNA-I GREA

"Am în jur de 150 de oi acum și câțiva miei. Ziua îi pot lăsa afară, dar seara trebuie să-i încui în grajd că-i prea frig pentru ei. Și cu mama lor. Trebuie hrăniți."

Apoi a luat un miel și l-a aratat mamei lui pentru ca aceasta să îl poată vedea și mirosi. Ca atare, oaia l-a urmat dupa behăit.

"Să faci poze bune cu animalele mele și să le pui pe internet ca lumea să vadă ce fac ele pe aici. Și vreau și eu câteva."

“Bineînțeles, Radu.


GALERIE FOTO

toate fotografiile sunt proprietatea lui George H. ©

 

 

Sunt român 100%, născut în Transilvania, si care întâmplător, și-a petrecut copilăria în Carpații Occidentali. Am devenit un fotograf pasionat în timpul muncii mele ca arheolog în România, din necesitatea de a documenta săpăturile arheologice.