Vederi de acasă
Fotografie de Daniel Bălteanu ©

Fotografie de Daniel Bălteanu ©

BUCUREȘTI ȘI CONSTANȚA

Astăzi aș vrea să vă invit să descoperiți, pe scurt, alte două orașe frumoase din România, așa cum se văd ele prin ochii lui Daniel Bălteanu, și anume, București, capitala României, și Constanța, principalul oraș de la malul Mării Negre.

Unul dintre motivele pentru care fac aceste fotografii atât de speciale este faptul că aceste momente sunt surprinse pe film, folosindu-se un aparat vechi de fotografiat, Hasselblad în format mediu.

Așadar, îl voi lasa pe Daniel să vă împărtășească câteva cuvinte despre aceste fotografii, deci, așezași-vă comod și bucurați-vă privirea. Doar ca să știți, acestea sunt doar o mică parte din portofoliul său.

 

 


Cazinoul din Constanța - Daniel Bălteanu ©

Cazinoul din Constanța - Daniel Bălteanu ©

FOTOGRAFII PE FILM

Intentionez să nu vă plictisesc cu un discurs profund despre fotografie sau să creez filosofii in jurul lor. Nicidecum. Realitatea acestor fotografii este foarte simplă: am capturat aceste fotografii în timpul unei vizite în țara mea natală, România. Am vrut să am ceva ce-mi aduce aminte de tara mea si de locurile natale, unguent pentru suflet si ratiune.

Copil fiind, am crescut cu aceste imagini la televizor sau ilustrate în filmele românești. Acele imagini au devenit gravate în memoria mea și au devenit o parte a copilăriei mele. Fotografiile acestea constitue un efort, subtil, de a recaptura si a retrai acele momente, o usa deshisa catre timpurile copilariei mele: clădirile vechi si prafuite, arhitectura veche si noua, strazi batute de soare arzator, praf. Bucureștiul te atrage prin farmecul său de vechi si nou iar Constanța prin briza mării pe care o poți simți stând pe faleză. Pentru mai multe imagini din aceasta caegorie te invit pe siteul meu.


GALERIE FOTO

toate fotografiile sunt proprietatea lui Daniel Bălteanu © 

Toate fotografiile au fost realizate cu aparat foto Hasselblad 501CM de format mediu pe film profesional Kodak Portra 400. Toate fotografiile sunt disponibile pentru achiziționare de pe website-ul lui Daniel.

 

 

Daniel Bălteanu este un fotograf român, născut în Husi si stabilit în Irlanda. Pasiunea pentru fotografie la determinat sa studieze în Irlanda unde a acumulat o Diploma în Film și Televizune și o licenta în Tehnici Fotografice. Actualmente Daniel lucreaza în film și televizune, precum cameraman și fotograf.