Minunile Carpaților
Mihai Doarna - fotograf

Mihai Doarna - fotograf

Despre Mihai

Pasiunea mea pentru fotografie a început în 2008, fiind atras în acel moment de partea tehnică a aparatelor foto digitale. Sunt inginer de profesie așa că am învățat repede să stăpânesc expunerea și profunzimea de câmp și să folosesc camera cu destulă ușurință.

Principalul meu interes este fotografia de peisaj și călătorie. Sunt dependent de drumeție pe munte și îmi place să explorez locuri izolate, încercând mereu să spun o poveste vizuală. Nu a durat mult timp până să descopăr că muntele, călătoriile și fotografia mă fac fericit.


Minunile Carpaților

{filmul}

“Minunile Carpatilor” este al doilea proiect al meu de timelapse. Prin acesta am vrut să arăt frumusețea și sălbăticia munților Carpați din România. Am filmat timp de 4 luni, în vara anului 2015. Am cutreierat munții timp de 18 zile, realizând 55 clipuri timelapse în 6 masive muntoase: Bucegi, Buila, Ceahlău, Ciucaș, Făgăraș, Piatra Craiului. M-am aventurat în natură pentru a surprinde imagini spectaculoase cu stânci abrupte, păduri virgine și chei înguste.

În film veți putea vedea monumente naturale, precum Sfinxul sau Pietrele Detunate, creasta Făgărașului la răsăritul soarelui, Cascada Duruitoarea și alte obiective turistice impresionante.

 

“Minunile Carpatilor” - un film de © Mhai Doarna 2015

 

Căutând o locație în munți - Mihai Doarna ©

Căutând o locație în munți - Mihai Doarna ©

PROVOCAREA

Principala provocare a acestui proiect a fost vremea imprevizibilă în munți. Acolo sus ei au propriul micro climat care se schimbă adesea de mai multe ori in aceeasi zi. Am urmărit îndeaproape prognoza meteo încercând să profit de orice situație. Atunci când cerul era acoperit de nori m-am concentrat pe detalii în pădure sau pe ape curgătoare, când observam o vizibilitate bună am optat pentru panorame și dacă cerul era senin, am încercat să capturez stelele și Calea Lactee pe timpul nopții.


Echipamentul foto - Mihai Doarna ©

Echipamentul foto - Mihai Doarna ©

ECHIPAMENTUL

În fiecare drumeție am cărat un rucsac greu, chiar dacă aveam cu mine doar lucruri necesare de supraviețuire. Trusa foto completă avea o greutate de 12 kg, incluzând un slider motorizat și 2 trepiede. Pentru a reduce greutatea am căutat să dorm la o cabană sau într-un refugiu aproape de fiecare dată, dar pentru unele locuri mai izolate am avut nevoie și de cort. A trebuit mereu să țin cont de accesibilitatea locației, echipamentul de care aveam nevoie și timpul necesar pentru a capta imaginile dorite.


GALERIE FOTO

toate fotografiile sunt proprietatea lui Mihai Doarna ©


Sunt un alpinist dependent și îmi place să explorez locuri îndepărtate, mereu încerc să spun o poveste vizuală. Nu a durat mult timp pentru mine să descoper că drumețiile și fotografia mă fac fericit.