De pe pământ elen, pe tărâm transilvănean
Giorgos Kalogiros, Alexandros Mastoras, John Hovolos, Fanis Kourtis - Gorilla Entertainment ©

Giorgos Kalogiros, Alexandros Mastoras, John Hovolos, Fanis Kourtis - Gorilla Entertainment ©

Despre Gorilla Entertainment

Am început sa filmăm acum un an, videoclipurile noastre extinzându-se de la sporturi extreme, până la filme despre natură și peisaje. Investim foarte mult timp și energie pentru fiecare film, iar tot ceea ce știm am învățat singuri, deoarece e ceva ce ne place să facem și încercăm să obținem rezultatele cele mai bune de fiecare dată. Ne place să descoperim locuri noi, astfel încât filmăm în multe țări din Europa.

Dorința de a veni în România ne-a venit cu o lună urmă, atunci când un membru al echipei noastre a propus să vizităm Transilvania, deoarece îi strârniseră atenția foarte mult un documentar și niște fotografii despre această zonă. Așa că, nemaistând pe gânduri, am început să organizam călătoria câteva zile mai târziu. Am plecat din Thessaloniki sâmbătă, 26 martie, în miez de noapte, iar 12 ore mai târziu eram în București, de unde aveam să începem aventura românească.

 

Peisajele din Transilvania

{filmul}

Natura minunată din ținutul magic al Transilavniei văzută prin lentilele noastre - Gorilla Entertainment ©

 

Prin parcurile din București - Gorilla Entertainment ©

Prin parcurile din București - Gorilla Entertainment ©

Începutul aventurii în România

De cum am ajuns, am luat Bucureștiul la pas și ne-am minunat de cât de frumos și bine aranjat este acesta, în special clădirile vechi, râul Dâmbovița și parcurile situate aproape de centru. Nu am stat mult pe gânduri, și ne-am apucat de treabă, decizându-ne să facem câteva fotografii și să creăm niște timelapse-uri diferite. Primul timelapse la care am început să lucrăm a fost la Arcul de Triumf, dar spre ghinionul nostru acesta era în construcție, iar al doilea, la Palatul Parlamentului. Am reușit să facem câteva fotografii, iar mai apoi luminile s-au stins, fapt pentru care a trebuit să anulăm ambele idei avute, neavând suficiente materiale pentru acestea.

 

 


Echipa pe Tâmpa, Brașov - Gorilla Entertainment ©

Echipa pe Tâmpa, Brașov - Gorilla Entertainment ©

Orașul de sub Tâmpa

În dimineața următoare ne-am indreptat spre Brașov, cu o scurta oprire la Sinaia pentru a admira renumitul Castel Peleș, iar după câteva ore petrecute acolo, în jur de ora 4 după amiază am ajuns în frumosul oraș de sub Tâmpa (după cum am aflat că mai este cunoscut), Brașov.

Am ales să ne cazăm în centrul orașului, pentru a ne bucura privirea cu Piața Sfatului, și atunci am intercționat cu atât de mult lăudata ospitalitate românească. Gazda noastră ne-a fost de un real ajutor, de la recomandarea locurilor de vizitat, implicit filmat, până la alegerea mâncărurilor tradiționale românești (destul de greu de ales dintre atâtea bunătăți).


Castelul Bran (Dracula) - Gorilla Entertainment ©

Castelul Bran (Dracula) - Gorilla Entertainment ©

Impresii de călătorie

Am rămas plăcut surprinși de deschiderea pe care o au românii față de străini și de amabilitatea lor, drept pentru care, cu prima ocazie vom mai reveni aici cu mult drag. Trebuie să menționăm, căci pe parcursul șederii noastre, ne-am delectat cu o mulțime de obicective turistice, care ne-au stârnit mult apetitul pentru curiozitate. Pe lângă vizitarea orașului Brașov, am mai mers și în Poaina Brașov, Bran (pentru a vedea așa-numitul Castel Bran sau Castelul lui Dracula), Râșnov și am ajuns până pe șoseaua Transfăgărășan (din păcate, am putut parcurge doar o parte din ea, accesul pe aceasta fiind oprit, deoarece era încă extrasezon).

Pe tot parcursul călătoriei noastre am reușit să filmăm o mulțime de elemente specific românești, de la peisaje pe care doar aici le puteam găsi, până la locuri anume. Am realizat mai multe clipuri, în care am reușit să surprindem frumusețea României, cea pe care ne doream mult să o conturăm. Primul videoclip (lansat săptămâna trecută) prezintă natura și peisajele specifice ale zonei Transilaveniei, iar celălalt (care va fi lansat în curând), va fi o producție în care am integrat fotografii din întreaga noastră călătorie.

 

Text original, fotografii și video - John Hovolos (Gorilla Entertainment ©) | Traducere și adaptare - Andreea Popescu (TIWR ©) | Imaginea copertei de pagină - Sorin Onișor ©


Suntem o echipă de videografi tineri din Grecia pasionați de filmări - de la sporturi extreme la natură și peisaje. Investim foarte mult timp și energie pentru fiecare film, e ceva ce ne place să facem și încercăm să obținem rezultatele cele mai bune de fiecare dată. Ne veți găsi filmând prin multe locuri din Europa.